KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O przedszkolu

Jesteśmy częścią przyrody powinniśmy żyć z nią w zgodzie, korzystać z jej bogactw i dobrodziejstw, a często stajemy się dla niej największym zagrożeniem. Wszystko, co jest potrzebne człowiekowi do życia, czerpie on ze środowiska.

Dlatego naszym celem jest to, aby każde dziecko wychowane w potrzebie więzi z przyrodą, nauczone proekologicznego myślenia, uświadomiło sobie, że życie bez kontaktu z przyrodą jest niemożliwe.

Pogłębiało wiadomości na temat roślin i zwierząt żyjących na ziemi, uświadomiło sobie, że każda istota żywa ma prawo do godnego życia, miało ukształtowane umiejętności racjonalnego korzystania z odnawialnych i nieodnawialnych zasobów przyrody, jak również poczucie odpowiedzialności za stan środowiska przyrodniczego, a w okresie dojrzałym było w stanie naprawić lub zneutralizować negatywne skutki gospodarki jego poprzedników na Ziemi.

KONCEPCJA PRACY PRZEDSZKOLA


Ja, ZIELONY LUDEK, stając się strażnikiem tego przedszkola będę:

  • wyrabiał szacunek dla przyrody i jej piękna,
  • uczestniczył w działaniach mających na celu ochronę i zapobieganie dewastacji środowiska,
  • nauczał ekologicznego życia we własnym domu,
  • uzmysławiał dzieciom, że troska o przyrodę jest troską o nasze spokojne życie,
  • uświadamiał dzieci, że życie bez kontaktu z przyrodą jest niemożliwe,
  • opowiadał dzieciom jak funkcjonują i z czego składają się ich ciała oraz ciała zwierząt,
  • wraz z dziećmi podpatrywał życie zwierząt i roślin,
  • poprzez zabawę uczyć dzieci racjonalnego korzystania z dóbr przyrody,
  • opowiadał dzieciom o czystych technologiach i sposobach utylizacji śmieci,
  • wraz z dziećmi chętnie wypoczywał na łonie natury